Tirana Institute of Contemporary Arts

(T.I.C.A.)
Map
tica
tica

Rr. Luigj Gurakuqi Pall 89, Sh. A, Kati 12.

1001, Tirana

TICA është qëndra e parë për artin bashkohor në Tiranë. Ajo është një platformë e pavarur dhe e qëndrueshme  që promovon artin bashkohor shqiptar dhe prezanton atë ndërkombëtar në Shqipëri. Aktiviteti i saj përfshin nga eventet e medha si Bienale e Tiranës deri tek programe të residencës e një larmi aktvitetesh të tjera të fushës së artit.

TICA ofron në të njëjtën kohë një forum të hapur për diskutime dhe dabate mbi artin pushtetin dhe politiken. TICA mbledh bashkë energjitë, dijen , njohuritë dhe kontaktet e skuadrës së tij për të promovuar kulturën si mekanizmim më efektiv që sjell mendimin kritik në shoqëritë bashkohore.